Toate conturile Yahoo au fost compromise în urma atacului cibernetic din 2013

by Genko Genko

Compania Yahoo a anunţat, marţi, că toate cele trei miliarde de conturi ale sale au fost compromise în urma atacului cibernetic din 2013, iar hackerii au făcut rost de informaţii precum numere de telefon, date de naştere şi întrebări de securitate ale utilizatorilor, relatează Business Insider.

Anterior, compania estimase că breşa de securitate a afectat aproximativ un miliard de conturi, reprezentând cel mai sever atac cibernetic din istorie.

Potrivit comunicatului Yahoo, hackerii nu au intrat în posesia unor parole pentru alte conturi, a unor date privind carduri de credit sau a unor informaţii despre conturi bancare, potrivit Mediafax.

„În urma unei investigaţii, cu ajutorul unor experţi criminalişti din exterior, [credem] că toate conturile utilizatorilor Yahoo au fost afectate de furtul de informaţii din august 2013″, a precizat Suzanne Philion, un purtător de cuvânt al companiei.

Compania fondată în statul american California şi deţinută în prezent de Verizon Communications a mai anunţat că va trimite notificări prin e-mail către conturile utilizatorilor care nu au fost informaţi în 2016. În plus, Yahoo va solicita modificarea parolelor şi va invalida întrebările şi răspunsurilede securitate necriptate.

Pentru a pune situaţia în perspectivă, Yahoo are mai mulţi utilizatori decât platformele de socializare Facebook, Instagram şi Twitter la un loc.

CITIȚI ȘI...