Tinerii scriitori sunt îndemnați să participe la concursul organizat de Inițiativa Central Europeană

by Genko Genko

Programul Inițiativei Central Europene în colaborare cu Asociația Scriitorilor Sloveni invită tinerii scriitori din țările Europei Centrale să participe la Festivalul Internațional literar din Vilenica, care va avea loc în perioada 3-7 septembrie 2014 în mai multe localități din Republica Slovenia, anunță serviciul de presă al Ministerului Culturii.

Premiul presupune acordarea sumei de 5.000 de euro pentru o ședere cu durata de 3 luni în una din țările-membre ale Inițiativei Central Europene, care va fi aleasă exclusiv de către premiant. Totodată, câștigătorul va avea ocazia să participe la cea de-a 29-a ediție a Festivalului Literar Internațional din Vilenica.

Dosar de aplicare trebuie să conțină: formularul de aplicare completat; CV-ul în limba engleză (care să nu conțină mai mult de 1 800 de caractere, fără spațiu); copia paşaportului; bibliografia în limba engleză ( maximum 3 600 de caractere fără spațiu); descrierea în limba engleză a proiectului planificat în cadrul șederii cu durata de 3 luni. Proiectul presupune o lucrare literară şi nu un proiect de cercetare ( 2000 – 4500 caractere fără spațiu) și o scrisoare de recomandare în limba engleză, semnată în original.

Termenul limită de înregistrare este 30 aprilie 2014. Formularul de aplicare și alte informații suplimentare pot fi găsite, accesând pagina web: http://www.vilenica.si/news/p/169/l/2/.

CITIȚI ȘI...