Tinerii de la sate vor putea beneficia de bani danezi pentru a-și deschide afaceri

by Genko Genko

Tinerii din mediul rural, care vor să se lanseze în afaceri în domeniul agricol, vor avea parte de instruire și credite nerambursabile.

Guvernul a aprobat mierucir proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanţare a Programului rural de rezilienţă economico-climatică incluzivă dintre Moldova şi Danemarca, prin intermediul Fondului Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD).

Valoarea totală a grantului constituie 5,27 milioane de dolari. Tinerii vor beneficia de credite nerambursabile, consultanţă la elaborarea planurilor de afaceri, precum şi instruire în perioada post-finanţare. Creditul nerambursabil va constitui 40 la sută din suma totală necesară, dar nu va depăşi cifra de 120 de mii de lei pentru un proiect investiţional.

Se preconizează finanţarea a circa 400 de proiecte investiționale pentru tinerii antreprenori și crearea a peste 600 de locuri de muncă. Totodată, aproximativ 260 de tineri întreprinzători vor primi asistență în elaborarea planurilor de afaceri, iar peste 800 vor fi instruiți în domeniul lansării şi gestionării afacerilor.

CITIȚI ȘI...