Timofti refuză să vorbească cu GIR; Și-a trimis din nou consilierii la întrevedere

by Genko Genko

Președintele Nicolae Timofti a refuzat și astăzi să aibă o întrevedere cu reprezentanții Grupului de Intermediere și Reprezentare al protestatarilor (GIR) din 6 septembrie, delegând consilierii pentru discuții.

O întâlnire între consilierii președintelui, Vlad Ţurcanu şi Vasile Sturza, și reprezentanții Grupului de Intermediere și Reprezentare (GIR) a Marii Adunări Naționale din 6 septembrie, a avut loc miercuri la Președinție.

Reprezentanții celor două părți nu au putut ajunge însă la un acord, iar Vlad Țurcanu le-a transmis delegaților protestatarilor că „nici nu se discută problema demisiei președintelui”.

„Domnul preşedinte a anunţat că nu va demisiona pentru că de la înălţimea funcţiei sale încearcă să privească mai departe decât lucrurile care nu se văd la suprafaţă. O eventuală demisie a sa nu poate fi luată în calcul”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu.

La rândul său, Andrei Năstase, unul dintre membrii grupului de inițiativă, a declarat că, „un președinte care spune că nu este interesat de furtul miliardelor, pentru că are alte probleme, trebuie să demisioneze”.

„Prin aceste acțiuni președintele sfidează zecile de mii de oameni, care au manifestat duminică în PMAN. Au trecut 3 zile de la protestul masiv de duminică, iar autoritățile nu au dat curs solicitărilor poporului. Întrucât președintele nu a apărut în public, nu a fost văzut de nimeni, suntem încrijorați de starea lui fizică”, a adăugat Năstase.

Și de această dată, reprezentanții GIR au spus că nu pot „negocia revendicările poporului” cu delegații Președinției, ei fiind doar niște intermediari. Aceștia au declarat că vor merge mai departe, până când președintele nu va accepta o întrevedere.

Anterior, șeful statului a anunțat că refuză se demisioneze, așa cum i-au cerut cei peste o sută de mii de protestatari din Piața Marii Adunări Naționale duminică.

Citește și: Reacția lui Timofti: „Împărtășesc multe din îngrijorările exprimate de cetățeni, dar nu voi demisiona”

CITIȚI ȘI...