Timofti nu demisionează; Va veni abia azi cu o reacție pentru presă

by Genko Genko

Președintele Nicolae Timofti refuză se demisioneze, așa cum i-au cerut cei peste o sută de mii de protestatari din Piața Marii Adunări Naționale duminică.

Reacția nu a venit însă de la președinte, ci de la şeful Aparatului Preşedinţiei, Ion Păduraru, care a declarat pentru presă că Timofti nu ia în considerare varianta demisiei și că este posibil ca abia astăzi acesta să vină cu o declarație de presă.

Potrivit unor surse, premierul Valeriu Streleț, președintele Parlamentului Andrian Candu și președintele Nicolae Timofti s-au întâlnit luni seară la vila prezidențială de la Condrița, acolo unde au discutat despre protestul din Piața Marii Adunări Naționale.

Amintim că duminică, la Marea Adunare Națională, la care au participat în jur de o sută de mii de persoane, unanim a fost votată o rezoluție prin care președintelui i se solicită demisia, iar procedura de alegerea a viitorului șef al statului să fie prin vot direct. De asemenea, manifestanții au cerut ca șefii instituțiilor să demisioneze și să fie înlocuiți cu persoane integre, în coordonare cu partenerii internaționali, iar ulterior să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

CITIȚI ȘI...