Timofti: Armata a fost neglijată timp de mai mulți ani. Se impun măsuri urgente

by Genko Genko

Armata Națională a fost neglijată timp de mai mulți ani, spune președintele Nicolae Timofti, care a participat astăzi la manifestările organizate de Ziua Armatei Naționale.

„Realitatea ne obligă să privim cu alți ochi provocările timpului. Măsurile care se impun trebuie luate, astfel încât Forțele Armate să reprezinte o structură modernă, bine organizată și bine echipată”, a spus președintele Timofti.

Șeful statului a vorbit despre cauzele finanțării precare a Forțelor Armate. „În trecut, s-au avansat idei, în legătură cu Forțele Armate, că o dezvoltare a lor ar contraveni principiilor păcii și democrației în Republica Moldova. Asemenea idei sunt false și contraproductive”, a declarat Nicolae Timofti.

Președintele a decorat un grup de militari, pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu, contribuţie la restabilirea și modernizarea tehnicii militare și merite în organizarea proceselor de instruire și de pregătire de luptă.

Armata Naţională a Republicii Moldova aniversează 24 de ani de la fondare. Decretul privind crearea Armatei Naţionale a fost semnat în data de 3 septembrie 1991 de către primul preşedinte al ţării de atunci, Mircea Snegur.

CITIȚI ȘI...