Time: DiCaprio și Zuckerberg, printre cele mai influente personalități din lume în 2016

by Genko Genko

Directorul Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, președintele francez, François Hollande, precum și actorul american Leonardo DiCaprio, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg sau vedeta TV Caitlyn Jenner se numără printre personalitățile cele mai influente din lume în anul 2016, conform listei cu 100 de nume întocmite de revista Time, relatează AFP.

În rândul „liderilor” figurează anul acesta directorul FMI, Christine Lagarde, a cărei caracterizare a fost scrisă de președintele Rezervelor Federale Americane (Fed), Janet Yellen, șeful diplomației americane, John Kerry, cancelarul german, Angela Merkel, președintele francez, François Hollande, noul președinte argentinian, Mauricio Macri, noul premier canadian, Justin Trudeau, sau cunoscuta politiciană Aung San Suu Kyi din Myanmar, al cărei portret este semnat de însuți președintele american, Barack Obama. De asemenea, la această categorie apar și numele unor politicieni americani aflați în cursa pentru președinția americană, Donald Trump, Hillary Clinton, Bernie Sanders și Ted Cruz.

La categoria rezervată „simbolurilor” se remarcă prezența lui Leonardo DiCaprio, actor și militant pentru mediu, a cărui caracterizare este semnată de John Kerry, dar și prezența cântăreței britanice Adele, despre care a scris actrița Jennifer Lawrence, și a regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu.

Cu o caracterizare semnată de vicepreședintele american Joe Biden, Papa Francisc a fost inclus în categoria „giganților”, alături de Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, caracterizați de Bill și Melinda Gates.

Din rândul „pionierilor” fac parte militanta indiană pentru mediu Sunita Narain și tânăra yazidită Nadia Murad, o femeie ce a scăpat din sclavia sexuală în care era ținută de membri ai grupării teroriste Statul Islamic și care a devenit o portavoce a comunității yazidite (grup religios, de etnie kurdă, a căror credință este un sincretism între islam și vechile religii persane, cu precădere zoroastrismul). Tot în această categorie a fost inclusă și Caitlyn Jenner, fostul campion olimpic la decatlon Bruce Jenner, care și-a schimbat identitatea sexuală.

Din rândul „artiștilor” fac parte în acest an actrița Charlize Theron, designerul chinez Guo Pei și actorul Mark Rylance, al cărui portret a fost semnat de regizorul Steven Spielberg.

CITIȚI ȘI...