Țările în care e cel mai bine să trăiești dacă nu vrei să dai bani la stat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Businessurile internaţionale acordă atenţie extremă taxelor din diferitele ţări, chiar şi guvernele, de multe ori, se întrec între ele în competiţia pentru taxele percepute corporaţiilor.

Rapoartele de competitivitate ale Forumului Economic Global folosesc chiar o „rată a fiscalităţii” ca unitate de măsură a competitivităţii ţărilor, cele mai mici cifre fiind asociate cu cele mai bune poziţii.

Cu toate acestea, formula ratei fiscalităţii este stabilită chiar de Banca Mondială şi se calculează în felul următor:

Rata fiscalităţii este dată de suma a cinci tipuri diferite de taxe şi contribuţii care trebuie plătite după ce se elimină deducerile şi scutirile fiscale, şi anume: impozitul pe profit, contribuţiile sociale plătite de angajator, impozitul pe proprietate, impozitul pe venit şi alte taxe mai mici.

Aşadar acestea includ orice taxă legată de muncă care intră în atribuţiile angajatorului, dar nu şi taxele pe venit revenite angajatului.

Topul statelor cu cele mai mici rate din lume, realizat de Business Insider arată pe primul loc Macedonia, cu 7,4% – singura ţară cu o rată sub 10%. Qatar cu 11,3% și Kuweit cu 12,8% se găsesc pe următoarele poziții, iar Bahrain cu 13,5% se situează pe poziția a patra în top.

Pe locul cinci se găsește Lesotho cu 13,6%, urmată de Arabia Saudită cu 14,5% și Zambia şi Emiratele Arabe Unite cu 14,8%.

Locul opt este ocupat de Georgia cu 16,4%, Singapore cu 18,4% se situează pe locul nouă, în timp ce poziția a zecea este ocupată de Croaţia cu 18,8%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...