Tăriceanu este noul președinte al Senatului României și intră în lupta pentru prezidențiale

by Genko Genko

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales, cu puțin timp în urmă, în funcţia de preşedinte al Senatului României. El a obținut 93 de voturi, dublu față de candidatul PNL Marius Obreja.

Tăriceanu i-a luat locul în această funcție fostului său coleg de partid, Crin Antonescu. Antonescu a demisionat din fruntea senatului după ce PNL-ul a decis ieșirea de la guvernare și retragerea din USL. Tăriceanu nu a fost de acord cu decizia PNL și s-a retras din formațiune.

La scurt timp după această decizie, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că își va crea un nou partid, tot de sorginte liberală. Imediat au început să se vehiculeze scenarii cum că Tăriceanu și-ar dori să candideze la funcția de președinte al României, mizând pe susținerea PSD.

Tăriceanu nu este la prima sa funcție importantă. El a mai fost premier între 2004 și 2008, perioadă în care a ocupat și fotoliul de președinte al PNL.

După ce a fost ales în fruntea senatului, premierul Victor Ponta a declarat că sunt șanse mari ca PSD să-l susțină pe acesta în campania electorală prezidențială.

CITIȚI ȘI...