Țara premierului cu o singură diplomă reală… de grădiniță

by Genko Genko

Am vrut să scriu despre faptul că, așa cum am prevăzut, socialista rusofilă Irina Vlah a câștigat alegerile din Găgăuzia. Am realizat însă că problema nu este în poporul găgăuz. Problema este în Republica Moldova. O țară care nu are la conducere persoane inteligente nu are viitor. Hai să scriu, așadar, despre diplomele iubitului nostru premier.

Dragi moldoveni, cum este să știți că vă conduce un om care nu își amintește unde a absolvit 9 clase? Cum este să știi că un om care nu are nicio pregătire tehnică, politică, juridică, economică vă conduce destinele, vă decide soarta? Cum? Lămuriți-mă, că eu nu înțeleg…

Știu că fiecare popor își merită conducătorii. Știu că moldovenii nu se omoară cu învățatu și că inșii de la putere sunt oglinda perfectă a vulgului. Mai știu însă că până și cei mai inculți au orgoliul lor. Iar acest orgoliu îi face pe oameni să-și dorească niște persoane deștepte în frunte. De regulă, cetățenii vor să fie reprezentați de indivizi, care să le facă un pic de cinste. Iar moldovenilor nu le place să se facă de râs. În aceste condiții, explicați-mi: cum se face că un tip, care până acum nu a putut demonstra autenticitatea diplomelor sale a ajuns premierul Republicii Moldova?

Nu am nimic cu domnul Gaburici. Mi se pare un tip de gașcă. Este mișto să ieși cu el la o bere, să mai pui țara la cale. Dar nu mi se pare omul potrivit să conducă țara. Este, cum spunea Ion Creangă, un bădița Vasile ”cuminte și rușinos ca o fată mare”. Dar când avem un premier cuminte, rușinos ca o fată mare și care nu poate demonstra decât veridicitatea diplomei de grădiniță, mă întreb, de ce să vrea găgăuzii să meargă împreună cu noi, românii/moldovenii, în Uniunea Europeană?

Vitalie Cojocari

CITIȚI ȘI...