Tânără prinsă cu un pașaport fals într-o cutie cu dulciuri

by Genko Genko

Polițiștii de frontieră au fost surprinși de inventivitatea unei tinere moldovence, care a ascuns un pașaport străin contrafăcut într-o cutie cu dulciuri. Cazul a fost înregistrat la Aeroportul Internațional Chișinău.

Astfel, pe sensul de intrare în țară cu ruta Istanbul-Chișinău, pentru formalitățile specifice de frontieră s-a prezentat o cetățeană a Republicii Moldova, în vârstă de 30 de ani. Aceasta s-a legitimat cu pașaportul moldovenesc, însă în urma cercetării actului de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat că avea aplicată o ștampilă falsă a Turciei, fapt pentru care au luat decizia de a extinde verificările asupra persoanei prezente în punctul de trecere.

În procesul investigaţiilor, inspectorii controlului de frontieră au depistat un paşaport emis de autorităţile Federației Ruse ascuns într-o cutie cu dulciuri, procurată în unul din magazinele aeroportului din Istanbul. Actul de călătorie s-a dovedit a fi falsificat. Pașaportul avea aplicată fotografia tinerei, însă datele personale s-au dovedit a fi ale altei persoane.

Pașaportul a fost ridicat și transmis spre expertizare. Cazul este cercetat în continuare de către ofițerii Serviciului investigaţii speciale al Sectorului Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Vă amintim că în anul 2013 polițiștii de frontieră au constatat 307 cazuri cu implicarea a 315 persoane care au apelat la metoda de falsificare a documentelor de călătorie pentru a trece frontiera. Din cele 315 persoane, 253 sunt cetățeni moldoveni. În luna ianuarie a acestui an, au fost reținute 19 persoane care au recurs la uz de fals în actele de călătorie.

CITIȚI ȘI...