Sula îl contrazice pe Dodon: PSRM nu a rezolvat problema embargoului rus la mere

by Genko Genko

De astăzi, Federaţia Rusă reia, parţial, importul de mere din Republica Moldova, acesta fiind un experiment, în rezultatul căruia se va decide dacă va fi reluat exportul total de mere.

Potrivit ministrului Agriculturii Ion Sula, reluarea parțială a exportului de mere se datorează inițiativei Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) prin care un grup de experţi ai Serviciului Federal a efectuat o inspecție producătorilor de mere autohtoni.

În rezultat 10 din cei 248 de producători autohtoni cu drept de export pe piața Federației Ruse participă la un experiment, în rezultatul căruia vor fi trase concluzii privind reluarea completă a exportului, a anunțat ministrul Agriculturii în cadrul unei conferințe de presă.

Vorbind despre declarațiile lui Igor Dodon cum că PSRM a rezolvat problema reluării exporturilor de mere în Rusia, Ion Sula a spus că „embargoul la mere a fost impus din motive economice, nu politice”, în acest fel rezolvarea problemei ține de ANSA și nu de un partid.

Amintim că, de astăzi, companiile Prima-Nicatim, Scutaru Victor, SRL Ungureanca, Plaiul Birladean, Grimafruct, SRL Bona-Fruct, SRL Bucuria-Saturn, Agrodenidan, Agrostar și Unit-Olimp SRL vor putea relua exporturile de mere în Rusia.

De asemenea, întreprinderile din raioanele din stânga Nistrului, Grigoriopol, Dubăsari, Kamenca, Râbnița și Slobozia, vor putea exporta mere în Federația Rusă, conform unui comunicat al Rosselhoznadzor.

CITIȚI ȘI...