SUA vor să elibereze 6.000 de deținuți din închisori federale

by Genko Genko

SUA vor elibera aproximativ 6.000 de deținuți, fiind cel mai mare număr de deținuți eliberați o dată din închisori federale, relatează presa americană, preluată de Reuters și DPA.

Eliberarea, programată pentru 30 octombrie — 2 noiembrie, este o măsură menită a reduce supraaglomerarea din închisori și a ușura pedeapsa deținuților care au comis infracțiuni legate de droguri și care au primit pedepse grele în ultimele trei decenii.

Deținuții vor fi eliberați de Biroul pentru Închisori din cadrul Departamentului de Justiție. Majoritatea vor merge în instituții de reeducare și în arest la domiciliu înainte de a fi eliberați sub supraveghere, potrivit presei americane.

O treime dintre cei care urmează să fie eliberați sunt cetățeni străini și vor expulzați după eliberare.

Această eliberare înainte de termen survine după o măsură a Comisiei americane pentru condamnări, o agenție independentă care stabilește politicile de condamnare pentru infracțiuni federale.

Comisia a redus anul trecut pedeapsa potențială pentru infracțiuni legate de droguri, iar această schimbare este retroactivă.

Acțiunea comisiei survine în paralel cu efortul președintelui american Barack Obama de a acorda clemență unor infractori care au comis infracțiuni legate de droguri, o inițiativă ce a condus la eliberarea a 89 de deținuți.

CITIȚI ȘI...