SUA transmit un avertisment Rusiei, privind implicarea militară în Siria

by Genko Genko

Statele Unite au cerut Greciei să nu autorizeze trecerea în spațiul său aerian a unor avioane ale Rusiei care efectuează livrări în Siria, a declarat o sursă din Ministerul elen de Externe, informează AFP, citată de Agerpres.

„Am primit cererea sâmbătă și o examinăm”, a afirmat un responsabil al diplomației elene sub rezerva anonimatului.

Rusia a solicitat Greciei o autorizație pentru ca două avioane rusești să poată trece între 1 și 24 septembrie. Secretarul de stat american John Kerry i-a transmis într-o convorbire telefonică ministrului de externe rus Serghei Lavrov că Statele Unite sunt procupate de eventualul angajament militar al Rusiei în Siria.

La rândul său, Lavrov i-a transmis oficialului american că „partea rusă nu a ascuns niciodată faptul că a livrat echipamente militare autorităților siriene pentru a lupta împotriva terorismului”.

Un senator rus a declarat pentru RIA Novosti că, dacă elenii le vor refuza accesul, rușii vor căuta alte rute, sugerând că Iranul sau Turcia ar putea fi alternativele.

„Este vorba de un demers stupid și dacă Atena susține aceasta, ar fi un gest neprietenos față de Rusia”, a declarat senatorul Vladimir Djabarov.

CITIȚI ȘI...