SUA a mobilizat două drone pentru o misiune de antrenament în Letonia

by Genko Genko

Armata americană a mobilizat două drone de recunoaştere de tip MQ-1 Predator şi 70 de membri ai Forţelor aeriene în Letonia.

Este vorba despre o misiune de antrenament în cadrul eforturilor Statelor Unite de a-şi asigura aliaţii europeni de angajamentul faţă de securitatea lor, a anunţat luni Pentagonul

SUA au sporit participarea la antrenamente comune cu aliaţii NATO din Europa de Est, după ce Rusia a anexat anul trecut peninsula ucraineană Crimeea, ceea ce a generat temeri că Moscova ar putea viza ulterior un membru al Alianţei.

„Această mobilizare temporară de aeronave şi personal va testa abilitatea unităţii de a trimite aeronave controlate de la distanţă şi de a efectua operaţiuni aeriene, într-un efort de a-i asigura pe aliaţii noştri”, a precizat Comandamentul european al SUA, într-un comunicat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului Jeff Davis, desfășurarea de drone la baza aeriană Lіelvarde din Letonia este prima dată când armata americană trimite un detașament de drone aeriene fără pilot pentru a participa la programul de formare a personalului din această țară.

CITIȚI ȘI...