Sturza: Plahotniuc a fost îngerul păzitor al lui Drăguțan

by Genko Genko

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a fost îngerul păzitor al guvernatorului BNM Dorin Drăguțan, protejându-l pe acesta în toate acțiunile sale, a declarat fostul premier Ion Sturza.

Potrivit fostului premier, Drăguțan și-a permis toate „acțiunile iresponsabile” în calitatea de guvernator deoarece Plahotniuc l-a asigurat că va fi intangibil. Mai mult decât atât, Sturza a dat de înțeles că inclusiv demisia de la BNM a fost coordonată cu Plahotniuc.

„Totul a fost gândit, dacă era o emoție, venea el altfel. L-am prețuit mult și a fost o speranță pentru mine când a venit. Dar apoi, a fost atât de obraznic. A sfidat în ultimul hal președintele, premierul, colegii. Pentru că el consideră că are un înger păzitor și el nu va păți nimic. Acest înger păzitor, pentru el, dar și pentru alții, este Plahotniuc”, a declarat Sturza în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

În opinia lui Ion Sturza, criza din domeniul bancar este „în mare parte” din cauza PDM, dar și „PLDM trebuie să-și asume din vină”.

„Inclusiv spălările de bani s-au făcut cu girul celor două partide, care au luat și ele un comision. La un moment dat și-au dat seama că e prea mic comisionul și s-au început războaiele”, a subliniat omul de afaceri.

CITIȚI ȘI...