(STUDIU) Top 7 alimente care îți mențin tinerețea și sănătatea

by Genko Genko

Dacă sunteți în căutarea elixirului vieții, nu mai mergeți la farmacie, ci căutaţi în propria cămară. Ceea ce mănânci afectează mărimea taliei, sănătatea, dar şi longevitatea vieţii.

Cercetătorii au fost mereu fascinaţi de descoperirea remediilor pentru longevitatea vieţii. În acest scop au făcut studii pe nativii din Okinawa, Japonia, recunoscuţi pentru faptul că trăiesc cel mai mult din lume. Studiilor au fost supuşi şi locuitorii insulelor San Blas, care au cazuri incredibil de puţine de boli de inimă. Sau adepţii Bisericii Creştine Adventiste de Ziua a Şaptea, care trăiesc în medie cu şapte ani mai mult decât vecinii lor. În cazul tuturor celor menţionaţi mai sus, lipsa bolilor sau longevitatea vieţii ţine strict de alimentaţia lor.

Printre principalele cauze ale decesurilor premature în întreaga lume, bolile cronice şi cele cardiace, cancerul şi diabetul se datorează alimentaţiei greşite şi abuzului de alimente nesănătoase. Toate aceste afecţiuni pot fi evitate, sau măcar reduse ca număr, dacă în am include în alimentaţie produsele pe care vi le prezentăm în continuare.

Ribes

Deşi sunt amare la gust, acestea fac bine pentru sănătate. Cercetătorii au descoperit că musculiţele care se hrănesc cu aceste fructe cu 25% mai mult decât celelalte. Muştele pot trăi cu 30% mai mult.

Coacăza

Adesea numită „super-aliment”, datorită conținutului lor ridicat de antioxidanţi, afinele şi alte alimente bogate în polifenoli, pot prelungi durata vieții noastre. Un studiu a arătat că, consumul de alimente bogate în polifenoli poate reduce în mod constant riscul de deces cu 30%! Antioxidanţii reduc la rândul lor riscurile de a dezvolta cancer şi diabet.

Ceaiul verde

Pe lângă beneficii, precum reducerea riscului de cancer şi de boli cardiace, băutura cea mai populară din lume, reduce şi riscul de deces cu până la 26%, pentru cei ce beau câteva ceşti pe zi.

Vinul

Potrivit unui studiu olandez, jumătate de pahar de vin pe zi este suficient pentru a trăi mai mult. Cercetătorii au descoperit că cei care beau vin fără a face exces, trăiesc cu până la cinci ani mai mult decât abstinenții și cu până la doi ani și jumătate mai mult decât cei care beau alt tip de alcool. Vinul roșu în special, este bogat în antioxidanţi, care ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă.

Somonul

Afumat, fiert, sau sashimi, acest pește ar trebui să fie consumate deseori, deoarece este bogat în omega 3. Un studiu de la Ohio State University a arătat că acesta din urmă contribuie la protejarea telomerilor – extremităţile cromozomilor, încetinind astfel procesul de îmbătrânire.

Fructele uscate

Cei care ronţăie un pumn de fructe uscate în fiece zi, trăiesc mai mult. Este concluzia unui studiu de la Universitatea din Harvard, descoperind şi alte beneficii, cum ar fi: fructele uscate ne ajută să trăim mai bine şi reduce riscul de dezvoltare al cancerului şi a bolilor cardiace şi respiratorii.

Cerealele integrale, pastele şi uleiul de măsline

Nu este o noutate că dieta mediteraneană ar fi cea mai sănătoasă dintre toate. Legumele, grăsimile sănătoase şi cerealele integrale au efecte benefice asupra inimii, ajutând la creșterea duratei de viață cu 20 la sută.

CITIȚI ȘI...