(STUDIU) Consumul de junk food afectează funcțiile cognitive

by Genko Genko

Consumul de junk food nu este nemilos doar cu talia sau cu inima celor care preferă acest gen de alimentație, ci este mult mai nociv pentru sănătate decât se credea, susține un studiu publicat revista BMC Medicine și citat de site-ul Eatthis.com.

Cercetătorii de la Deakin University și Australian National University au descoperit recent că hipocampusul (regiunea creierului implicată în menținerea sănătății mintale, în învățare și memorie) este mult mai mic la persoanele cu diete nesănătoase.

Ca să ajungă la această concluzie, echipa de cercetare a apelat la scanere RMN pentru a măsura dimensiunea hipocampus-ului participanților la studiu și apoi le-a examinat dietele. Oamenii de știință au luat în considerare toți factorii care ar putea influența hipocampusul și apoi au comparat încrucișat toate datele.

Potrivit Eatthis.com, deși oamenii de știință cunoșteau de ceva timp că dieta afectează dimensiunea și funcția hipocampusului la animale, studiul cercetătorilor australieni sugerează acum că această concluzie este valabilă și la oameni.

Junk food se referă de obicei la alimentele cu valoare nutritivă mică, care sunt bogate în calorii, grăsimi, zahăr, sare sau cafeină și poate include cerealele pentru micul dejun, bomboane, chipsuri, prăjituri, cartofi prăjiți, gumă, hamburgeri, hot dog, înghețată, sucuri și multe dulciuri.

CITIȚI ȘI...