(STUDIU) Cel mai bun aliment al verii; De ce trebuie să consumi pepene roșu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe lângă faptul că este un aliment alcătuit din apă și zahăr, pepenele roșu conține și numeroase vitamine, minerale, antioxidanți și puține calorii. Iată de ce este bine să-l incluzi în regimul alimentar.

Reduce tensiunea arterială
Potrivit unui studiu publicat de „American Journal of Hypertension“ cercetătorii au ajuns la concluzia că introducerea în dietă a pepenelui roșu reduce tensiunea arterială și ține departe bolile de inimă.

Citeşte şi: 8 alimente pe care le credeai sănătoase, dar îţi fac rău

Reglează digestia
Datorită conținutului său de apă și fibre, pepenele roșu ajută la prevenirea constipației și contribuie la păstrarea unui tract digestiv sănătos.

Hidratează organismul
Deoarece este alcătuit din 92% apă și din electroliți importanți, este bine să ai la îndemână pepene roșu în timpul lunilor fierbinți de vară pentru a preveni deshidratarea.

Îmbunătățește calitatea somnului
Colina este un nutrient foarte important și versatil, care se găsește în pepenele roșu. Acest nutrient îmbunătățește calitatea somnului și capacitatea de învățarea și memorare. Totodată, ajută la menținerea structurii membranelor celulare, la transmiterea impulsurilor nervoase, la absorbția grăsimilor și reduce inflamațiile.

Ține departe cancerul
Datorită prezenței vitaminei C, precum și a altor antioxidanți, pepenele roșu combate formarea radicalilor liberi cunoscuți ca fiind cei care favorizează apariția cancerului.

Reduce durerile musculare
Consumul de pepene roșu reduce durerile musculare și îmbunătățește timpul de recuperare, în urma efortului exercitat în timpul exercițiilor fizice. Cercetătorii cred că acest lucru se întâmplă datorită aminoacidului L-citrulină care se întâlnește în pepenele roșu.

Citeşte şi: (STUDIU) Pericolul din rafturi: fructele şi legumele care ne îmbolnăvesc; unele conțin 15 tipuri de pesticide


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...