(STUDIU) Care este ora ideală la care trebuie începută munca; Altfel există mari riscuri pentru sănătate

by Genko Genko

Cercetătorii de la Oxford au aflat, în urma unui studiu, că ora 9 dimineața este nepotrivită pentru a începe programul, la serviciu, fiind similară cu o tortură pentru organism. E motivul pentru care mulți angajați se îmbolnăvesc, sunt extrem de obosiți și stresați, susțin ei.

Potrivit acestora, ora de începere a lucrului ar trebui să se afle în strânsă legătură cu ceasul nostru intern. Iar potrivit acestuia, până la vârsta de 55 de ani, ora 9 nu este una la care ar trebui deja să muncim. Faptul că, totuși, cei mai mulți angajați încep la această oră programul, sfârșindu-l la 17.00, face ca performanțele să fie slabe, starea de spirit una deloc bună, la fel ca și sănătatea mintală, relatează The Telegraph.

Experimentele au arătat că un elev de 10 ani nu se va concentra suficient la clasă înainte de 8:30 dimineața. În mod similar, unul de 16 ani nu ar trebui să se afle în bancă înainte de 10 dimineața, în timp ce studenții ar trebui să aibă primul curs cel mai devreme la 11:00.

Cât despre companiile care își forțează angajații să vină la muncă înainte de ora 10:00, acestea pur și simplu le fac rău, cauzându-le probleme de sănătate. Potrivit cercetătorilor, e un efort extrem de mare pentru organism, fiind afectate atât psihicul, cât și starea fizică a corpului, spun cercetătorii.

CITIȚI ȘI...