(STUDIU) Bolile grave provocate de aerul condiţionat: Cum să vă protejaţi şi vindecaţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aerul condiţionat a devenit indispensabil în timpurile moderne. Sunt din ce în ce mai puţine casele care nu au aerul condiţionat care îţi oferă confort în propria locuinţă, mai ales pe timp de vară, când aerul este de nerespirat.

Pe cât este de „prieten”, aerul condiţionat se poate transforma şi într-un duşman notoriu, el fiind cauza mai multor probleme de sănătate.

De exemplu, persoanele care lucrează în spatii în care funcţionează doar aerul condiţionat suferă de congestii nazale, ameţeală, oboseală, pierderi de memorie, alergii, strănută des sau le curge nasul. Medicina modernă a reunit aceste simptome sub genericul “sindromul aerului condiţionat”.

Simptomele diferă de la persoană la persoană, în funcţie de abilităţile fiecăruia de adaptare la mediu. Sunt persoane care, din cauza aerului condiţionat, suferă de slăbirea muşchilor, dureri de articulaţii, dureri de cap, dureri de spate.

Prevenire
Pentru a preveni problemele legate de aerul condiţionat, în primul rând ar trebui acordată o atenţie sporită sistemului de ventilaţie. Filtrele trebuie curăţate periodic pentru a preveni răspândirea microorganismelor (cel puţin o dată la două săptămâni). De asemenea, camerele trebuie aerisite, astfel încât în încăpere să fie şi aer proaspăt.

Foarte important este ca diferenţa dintre temperatura de afară şi temperatura din încăperea cu aer condiţionat să nu fie mai mare de 5 grade.

Nu porni aerul condiţionat când dormi
Dacă ai stat mult timp într-o cameră cu aer condiţionat, petrece în aer liber o perioadă de timp proporţionala cu cea din interior.

Bea multă apă
Nu ieşi imediat dintr-o încăpere cu aer condiţionat în aer liber. Petrece o perioadă de timp într-o încăpere „neutră”. Nu ieşi în plin soare după ce ai stat într-o cameră cu aer condiţionat. Corpul nu are timp să se adapteze la noua temperatură şi se forţează.

Protejează gâtul
Când stai în aer condiţionat, pune-ţi o jachetă sau o eşarfă în jurul gâtului. Gâtul este „fereastra” către răceli. De asemenea, femeile ar trebui să-şi acopere picioarele.

Bea un ceai fierbinte
Când te simţi obosit la trezire, bea o cană de ceai fierbinte. Te va face să transpiri şi să elimini toxinele. Nu mânca la micul dejun preparate reci.

Ai grijă să nu stai în curent
Deşi vei resimţi un oarecare confort, el poate afecta organele interne şi poate cauza boli precum artrita, astm, răceală, dureri de cap, dureri de gât, de încheieturi şi indigestie.

Nu bea lichide reci
Deşi te vor face să te simţi confortabil pentru o scurtă perioadă de timp, îţi vor consuma din energia vitală Qi pentru reglarea temperaturii interioare. Stomacul şi splina vor avea de suferit din această cauză şi pot apărea indigestii, gaze, precum şi oboseală sau depresii.

Este foarte bine să transpiri
Vara este anotimpul perfect pentru ca natura să lucreze. Lasă natura să-şi urmeze cursul. Corpul uman are nevoie de transpiraţie pentru a elimina excesul de căldură.

Bea ceai de ghimbir
Bea ceai de ghimbir sau adaugă ghimbir în mâncăruri. Te va ajuta să echilibrezi temperatura corpului.

Atenţie când faci duş
Nu face dus imediat după ce ai transpirat abundent. De asemenea, după duş nu sta la rece.

Protejează-ţi spatele când dormi
Ai grijă să ai tot timpul căldură în zona spatelui inferior pe timpul nopţii, în special la copii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...