(STUDIU) A fost descoperită planta ce ar putea învinge cancerul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oamenii de știință australieni au făcut o desoperire uimitoare, care relevă că tutunul deţine secretul pentru a învinge cancerul. Cercetătorii de la Institutul Trobe pentru Ştiinţe Moleculare din Melbourne doresc să folosească mecanismul de apărare al acestei plante pentru a distruge celulele canceroase din organismul uman.

Potrivit cercetătorilor, a fost identificată o moleculă în floarea plantei de tutun care luptă eficient împotriva ciupercilor şi bacteriilor. Ei au fost extrem de surprinşi când au observat că acea moleculă deţine, totodată, capacitatea de a identifica şi de a distruge celulele canceroase.

Denumită NaD1, molecula dezvoltă o structură în formă de cleşte care se prinde de lipidele prezente în membrana celulei canceroase. „Cleştele” moleculei NaD1 distruge membrana celulei canceroase, obligând-o astfel să „explodeze”, expulzându-şi conţinutul în exterior. În acest fel, celulele canceroase nu mai au posibilitatea de a provoca distrugeri în organism.

Aceste studii preclinice au debutat deja la Melbourne şi sunt coordonate de compania de biotehnologie Hexima. „Până acum, testele preliminare s-au dovedit promiţătoare”, a spus Mark Hullett.

„Una dintre problemele majore ale terapiilor anticancer actuale constă în faptul că efectul tratamentului nu este discriminatoriu . În schimb, am descoperit că NaD1 poate să ţintească tumorile canceroase şi are efecte minime sau chiar niciun efect asupra celulelor sănătoase”, a adăugat coordonatorul studiului, Mark Hullett.

Mark Hullett consideră că descoperirea sa va putea avea şi alte aplicaţii terapeutice, precum dezvoltarea unui tratament antibiotic contra infecţiilor microbiene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...