(STUDIU) 15% din populația lumii trăiește cu mai puțin de 2 dolari pe zi

by Genko Genko

Trei din 20 de locuitori ai planetei, adică aproximativ un miliard de persoane, trăiesc cu mai puțin de 2 dolari pe zi, arată un studiu realizat de Pew Research Center, bazat pe cifrele din anul 2011.

Asta înseamnă că 15% din populația lumii alocată cheltuielilor lunare mai puțin de 60 de dolari.

Totodată, studiul menționat, citat de Business Insider, arată că șapte din zece locuitori ai Planetei (71%), trăiesc cu cel mult 10 dolari pe zi. În această situație se regăsesc 4,4 miliarde de oameni.

Centrul de cercetare a observat o inegalitate profundă: 90% dintre persoanele care trăiesc cu 10 dolari pe zi sau mai puțin locuiesc în statele africane și în cele din regiunea Asia-Pacific, care cumulează aproape trei sferturi din populația lumii. În același timp, 4% dintre persoanele care trăiesc cu 10 dolari pe zi trăiesc în America de Nord și Europa, regiuni care reprezintă 19% din populație.

Pe de altă parte, acest studiu arată și disparitățile în nivelul de trai. De exemplu, în timp ce doar 0,7% dintre americani trăiesc cu o sumă de mai puțin de 2 dolari pe zi, aproximativ 35% dintre indieni se află în această situație.

Totuși, statisticile privind numărul de persoane care trăiesc cu mai puțin de 10 dolari pe zi arată o îmbunătățire remarcabilă comparativ cu situația de acum zece ani, când numărul era aproape dublu.

CITIȚI ȘI...