(STUDIU) 11 beneficii miraculoase ale usturoiului negru

by Genko Genko

Usturoiul negru a fost, timp de secole, unul dintre secretele longevității asiaticilor, iar procedeul obținerii sale a fost păstrat cu sfințenie de către coreeni până de curând. Cultivarea usturoiului negru este similară cu cea a unui soi tradițional, dar după recoltare, cățeii sunt macerați în condiții speciale.

Usturoiul negru sau usturoiul fermentat este o specialitate tradiţională în bucătăria coreeană care, mai nou, a devenit extrem de răspândită în America de Nord, ocupând un loc important în ultimul timp şi pe mesele multor europeni.

Usturoiul negru este recunoscut pentru beneficiile miraculoase pe care le oferă pentru sănătate. Iată 11 efecte benefice ale consumului de usturoi negru:

1. Reîntinereşte ficatul
Principala valoare a usturoiului negru în tulburările hepatice constă în puterea sa de a detoxifia prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine şi, astfel, de a ajuta ficatul să se odihnească. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice şi ajută la stimularea şi intensificarea fluxului sanguin prin ficat.

2. Remediu important împotriva cancerului
Studii ale cercetătorilor elveţieni arată că oamenii care consumă usturoi negru sau alb în mod frecvent, în comparaţie cu cei care nu o fac, au un risc scăzut la jumătate de a face cancer la stomac şi la o treime de a face cancer colorectal. Şi asta pentru că usturoiul are în componenţa sa peste 30 de compuşi şi antioxidanţi cu putere de blocare a agenţilor cancerigeni.

3. Este un bun energizant
În Coreea, usturoiul negru este folosit de sute de ani, fiind apreciat în primul rând pentru efectele sale energizante.

4. Previne răceala
Previne şi tratează gripa şi răceala. Este de mare ajutor în vindecarea afecţiunilor sistemului respirator.

5. Face minuni împotriva viermilor intestinali
Datorita proprietăţilor sale antivirale, antibacteriene, antifungice şi stimulatoare a sistemului imunitar, consumul de usturoi negru poate fi un bun tratament în combaterea paraziţilor intestinali.

6. Antioxidant
Usturoiul negru conţine o cantitate dublă de antioxidanţi faţă de usturoiul alb, este bogat în zaharuri naturale şi aminoacizi. Pe lângă multitudinea de antioxidanţi conţinuţi, usturoiul negru este un produs 100% natural, obţinut prin fermentaţie şi, dacă este provenit dintr-un lot nemodificat sau alterat chimic, este şi 100% curat.

7. Are gust şi miros plăcut
Fermentaţia face ca usturoiul negru să aibă o consistenţă de jeleu, mai moale şi uşoară decât cel alb. Totodată, aroma puternică a usturoiului alb aproape că lipseşte în usturoiul negru.
Mulţi oameni spun că usturoiul negru are un gust asemănător prunelor uscate, uşor afumat, dulceag şi cu consistenţa unei caramele. Usturoiul negru nu modifică mirosul corporal după consum şi poate fi mâncat chiar gol, în cantităţi mari, pentru că nu mai are iuţeala usturoiului alb.

8. Previne şi combate ateroscleroza
Un studiu german realizat pe 280 de persoane, timp de 4 ani, arată că usturoiul negru previne formarea plăcii de grăsime în artere şi poate chiar să diminueze dimensiunea ateroamelor existente.

9. Reduce colesterolul
Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteina, un derivat de aminoacid care ajuta la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.

10. Controlează diabetul
Usturoiul negru nu vindecă diabetul şi nu trebuie folosit fără permisiunea medicului. Dar dovezile arată că poate fi un mod util de a scădea glicemia şi, astfel, de a controla boala.

11. Sănătate şi frumuseţe
Are proprietăţi de curăţare a sângelui, ţine tracul digestiv sănătos şi este un antibiotic natural foarte eficient. Usturoiul negru, de asemenea, este eficient şi în mâncărimi ale pielii şi infecţii fungice. Acesta este o bună sursă de magneziu, vitamina B6, B1 şi C. Este bogat în calciu, fosfor, seleniu, potasiu şi fier.

CITIȚI ȘI...