Streleţ: România este un susţinător consecvent şi dezinteresat al Chişinăului

by Genko Genko

Valeriu Streleţ, premierul Republicii Moldova, a declarat marţi, la debutul şedinţei comune a guvernelor român şi moldovean care se desfăşoară la Co9nstanța, că „o apropiere de România este o apropiere de Europa”, acesta fiind crezul politic după care se ghidează.

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, a invocat partenariatul strategic între România şi Republica Moldova, precizând că principalul obiectiv este integrarea europeană, iar „o apropiere de România este o apropiere de Europa”.

Premierul moldovean a mai spus că „România este un susţinător consecvent şi dezinteresat” al parcursului european al Republicii Moldova, iar Chişinăul este „profund recunoscător” pentru toate proiectele susţinute de partea română.

De cealaltă parte, liderul Executivului de la București l-a asigurat pe omologul său de toată susținerea.

Vreau să zic că atunci când este nevoie de ajutor să ştiţi că îl găsiţi în România. Vreau să discutăm astăzi despre toate punctele pe care le avem pe agenda de lucru. Sunteţi bineveniţi, sunteţi fraţii noştri cei mai apropiaţi şi dacă suntem împreună trecem peste toate problemele”, a declarat Victor Ponta.

Guvernele României şi Republicii Moldova s-au reunit marţi în şedinţă comună, în staţiunea Neptun, şedinţa fiind condusă de prim-ministrul Victor Ponta şi prim-ministrul moldovean Valeriu Streleţ.

Reuniunea celor două guverne a fost decisă cu prilejul vizitei premierului Victor Ponta la Chişinău, în 27 august, când au fost stabilite priorităţile pentru agenda bilaterală în următoarele luni şi a fost semnat cel de-al 4-lea Protocol Adiţional la Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de cel puțin 100 de milioane de euro.

CITIȚI ȘI...