Streleț refuză să iasă în fața protestatarilor din PMAN: „O să îi așteptăm unde o să le propunem noi”

by Genko Genko

Prim-ministrul Valeriu Streleț refuză să meargă în faţa protestatarilor, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, și spune că întrunirea cu reprezentanţii grupului de inițiativă al poporului trebuie să aibă loc acolo unde va spune el.

„Eu tot am vrut să mă întâlnesc cu ei. Le-am oferit tot spaţiul şi timpul necesar. Acum trebuie să ne întâlnim cu domnul preşedinte Timofti şi să decidem ce facem”, a spus prim-ministrul, după Ședința Comitetului pentru Stabilitate Financiară.

Streleţ a mai declarat că întâlnirea cu reprezentanţii grupului de inițiativă al poporului trebuie să aibă loc acolo unde va spune el, nu în PMAN, unde și la această oră oamenii protestează.

„O să îi așteptăm unde o să le propunem noi. În viziunea lor, noi suntem un Guvern în demisie, aşa că ne putem permite”, a spus premierul.

Amintim că, Valeriu Streleț a refuzat să se mai întâlnesca cu protestatarii, după ce aceștia i-au cerut o întrevedere la Guvern. Streleț a insistat însă ca întâlnirea să aibă loc la Ministerul Agriculturii.

Reprezentanții grupului de inițiativă al Platformei Civice Demnitate și Adevăr, au continuat și astăzi demersurile, în încercarea de a avea întrevederi cu președintele Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Valeriu Streleț.

Printre solicitările înaintate de către grup se numără depolitizarea instituților de stat, demisia președintelui Nicolae Timofti și alegerea unui nou președinte de către popor, prin vot direct.

CITIȚI ȘI...