Streleţ promite la Bruxelles investigarea fraudelor financiare și pedepsirea celor vinovați

by Genko Genko

Premierul Valeriu Streleţ s-a întâlnit la Bruxelles cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, pe care l-a asigurat că obiectivul strategic al Republicii Moldova rămâne integrarea europeană.

Cei doi oficiali au făcut schimb de opinii despre modul în care se implementează Acordul de Asociere, Valeriu Streleț menționând aici un șir de acțiuni de racordare a legislației moldovenești la standardele UE.

Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul pe cere îl conduce va continua implementarea reformelor, în special în sistemul judiciar, combaterea corupției și asanarea sistemului financiar-bancar. De asemenea, Streleț l-a asigurat pe Tusk că autoritățile abilitate vor investiga fraudele financiare, iar cei care se fac vinovați de aceste infracțiuni vor fi sancționați.

Părțile au discutat și despre situația politică, socială și economică din țara noastră, dar și perspectivele de a semna un Acord cu Fondul Monetar Internațional.

Un alt subiect pus în discuție în cadrul întrevederii dintre Valeriu Streleț și Donald Tusk s-a referit la securitatea regională și evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

CITIȚI ȘI...