Streleț, despre demisia lui Drăguțan: Își asumă responsabilitatea pentru situația din sectorul bancar

by Genko Genko

Decizia guvernatorului BNM Dorin Drăguțan, de a demisiona din funcție, este una „curajoasă și responsabilă”, prin care acesta își „asumă responsabilitatea de situația din sectorul bancar”, a declarat premierul Valeriu Streleț.

Totodată, Streleț a menționat că această decizie „ridică anumite semne de întrebare”, întrucât în Republica Moldova urmează să sosească o delegație a FMI.

Premierul a comentat și unele acuzații care i-au fost aduse de către Drăguțan, declarând că guvernatorul BNM „nu suportă critica”.

„Este firesc să existe semne de întrebare asupra BNM, după ce s-au întâmplat asemenea grave probleme în sectorul bancar, care au declanșat probleme și în alte sectoare. Eu nu consider că declarațiile mele pot fi calificate drept presiuni asupra Băncii Naționale”, a declarat Streleț.

Streleț a dat asigurări și că Guvernul își dorește continuarea investigației privind fraudele din sistemul bancar.

„Această acuzație bizară, precum că Guvernul nu și-ar dori continuarea investigației este total fără temei. Chiar în a doua zi de mandat am dat indicații privind organizarea unei licitații. Toți, inclusiv domnul Drăguțan, am decis că urmează ca oferta companiei Kroll, privind continuarea investigației, să mai fie discutată. Practic am ajuns la o înțelegere privind semnarea contractului cu compania Kroll. Poate domnul Drăguțan, prin demisia sa, tărăgănează semnarea acestui contract”, a mai spus Streleț.

Conducerea BNM a demisionat luni. Guvernatorul Dorin Drăguțan a declarat că s-a mers la acest pas în urma „presiunilor” din partea politicului.

CITIȚI ȘI...