Stephen Hawking: E.T. va cuceri şi va coloniza omenirea

by Genko Genko

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat într-un interviu recent că „E.T. va cuceri şi va coloniza omenirea” şi că civilizaţiile extraterestre nomade ar putea să distrugă Terra, informează dailymail.co.uk.

Anterior, profesorul britanic a spus că inteligenţa artificială ar putea să controleze omenirea peste 100 de ani. În cel mai recent avertisment al său, celebrul savant a spus că, dacă inteligenţa artificială nu va cuceri omenirea, atunci acest lucru va fi realizat de o civilizaţie extraterestră avansată.

„Dacă extratereştrii ne vor vizita, atunci rezultatul va fi acelaşi ca atunci când Columb a ajuns în America, iar acest lucru nu a fost deloc benefic pentru amerindieni”, a spus profesorul Hawking.

„Astfel de civilizaţii avansate ar putea fi cel mai probabil nomade, căutând să cucerească şi să colonizeze orice planete pe care le vor găsi”, a declarat Stephen Hawking pentru cotidianul spaniol El Pais.

Profesorul britanic colaborează în prezent la un proiect ştiinţific de amploare, ce vizează căutarea unor forme de viaţă extraterestră, cu ajutorul a două dintre cele mai puternice telescoape din lume.

Telescoapele vor analiza un milion dintre cele mai apropiate stele de Terra cu speranţa de a găsi semnale sau urme lăsate în spaţiu de forme inteligente de viaţă care provin de pe alte planete.

Savanţii care participă la acest proiect, ce a beneficiat de o finanţare de 100 milioane de dolari, vor cerceta, de asemenea, centrul galaxiei noastre – Calea Lactee -, alături de centrele celor mai apropiate 100 de galaxii, în căutarea unor unde radio ce ar putea fi emis de civilizaţii extraterestre.

CITIȚI ȘI...