Ștefan Bănică refuză să cânte la Moldexpo: „Nu vreau să fiu aplaudat de unii și huiduit de alții”

by Genko Genko

Ștefan Bănică a refuzat să cânte la grandiosul concert organizat de Unite, la 6 septembrie, cu o oră înainte de protestul organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr.

Acesta a transmis că nu va cânta la Moldexpo, pentru că nu dorește să apară „într-un context care poate fi considerat controversat, ținând cont de faptul că la Chișinău, pe data de 6 septembrie, vor avea loc două evenimente publice în acelasi timp, un spectacol în aer liber și o manifestație de protest”.

„Mesaj pentru prietenii din Chișinău: Ne face mare plăcere, de fiecare dată, să cântăm la Chișinău pentru absolut toată lumea, dar pe data de 6 septembrie nu vom cânta la Moldexpo. Motivul e unul foarte clar: eu și trupa mea, prin concertele noastre, promovăm doar muzică. Nu-mi doresc să apar într-un context care poate fi considerat controversat, ținând cont de faptul că la Chișinău, pe data de 6 septembrie, vor avea loc două evenimente publice în acelasi timp: un spectacol în aer liber și o manifestație de protest. Nu-mi doresc, ca artist, să fiu pus în situația de a fi aplaudat de unii, și huiduit de alții, iar asta pe fondul unor divergențe social-politice”, a transmis Bănică.

Citește și: Apelul unui tânăr către Ștefan Bănică: Nu deveniți complicele unui criminal

Dinu Plângău, unul dintre membrii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, a adresat un apel în special către interpretul român Ştefan Bănică, prin care a transmis că artiştii care vor lua parte la concertul organizat de compania Unite pe 6 septembrie vor cânta pe bani furaţi şi vor deveni complicii unui criminal care a sărăcit populaţia Republicii Moldova.

După ce au încercat prin denigrări și sperietori să împiedice populația să participe la protestul din 6 sepembrie, îndreptat împotriva clasei politice corupte și a celor care au jefuit miliardul, cei care se fac vinovați de furtul miliardelor au adoptat o nouă strategie: concertele grandioase.

Citește și: Plahotniuc la Chișinău, Shor la Orhei; Hoții miliardului încearcă să țină lumea departe de proteste

Joi, în a doua jumătate a zilei, practic simultan, într-o anumită parte a presei au apărut informații despre organizarea unor concerte grandioase la Chișinău și Orhei, cu participarea unor interpreți cunoscuți din România și Rusia.

La Chișinău concertul chipurile este organizat de Unite, cu începere de la 11:00, la Moldexpo. La Orhei, totul începe la 13:00, iar printre alții vor participa Loredana, Pavel Stratan și Nikolai Baskov.

CITIȚI ȘI...