Statul Islamic vinde organele propriilor luptători pe piaţa neagră, pentru a face rost de bani

by Genko Genko

Raidurile americane şi ruseşti asupra teritoriilor ocupate în Irak şi Siria de teroriştii Statului Islamic (ISIL) au distrus o mare parte din câmpurile petroliere folosite de gruparea jihadistă pentru finanţarea acţiunilor sale, ceea ce i-a făcut pe lideri să recurgă la măsuri disperate.

Capitalul uman s-a dovedit cel mai preţios bun pe care liderii teroriştilor ISIL l-au identificat, numai că de această dată nu mai este vorba de sclavie sexuală şi trafic de persoane, ci de recoltare de organe chiar de la militanţii grupării, relatează IB Times.

Până să ajungă în paradisul lui Allah, teroriştii răniţi în luptă riscă să fie ciopârţiţi de confraţii lor pentru organele ce urmează să fie apoi vândute pe piaţa neagră, arată un raport al agenţiei Alsumaria News.

„O unitate medicală aparţinând ISIL a furat diverse organe, printre care şi rinichi, de la 85 de militanţi aflaţi în spitalul din Ninive şi le-au transferat la alte spitale de la marginea oraşului”, menţionează raportul publicat de agenţia de presă.

Nici civilii rămaşi în zonele ocupate de terorişti nu au o soartă mai bună, mai multe trupuri ciopârţite pentru extragerea de organe fiind descoperite în zonă.

Raportul arată că, din Ninive (Irak), teroriştii folosesc intermediari pentru a transporta organele în Siria, de acolo acestea intrând în circuitul internaţional al traficanţilor de organe umane.

În 2015, liderii grupării au emis un edict care permite recoltarea de organe de la civili pentru a salva vieţile jihadiştilor. „Viaţa şi organele unui necredincios nu trebuie respectate şi pot fi luate cu forţa dacă este necesar”, se arată în documentul emis de liderii grupării teroriste.

Statul Islamic este una dintre putinele organizaţii teroriste care se autofinanţează, reuşind să strângă bani din vânzarea petrolului pe piaţa neagră, trafic cu obiecte de artă din oraşele cucerite, impozite, sechestre, răpiri şi răscumpărări de prizonieri din rândul populaţiei locale.

CITIȚI ȘI...