Statul Islamic îi provoacă probleme lui Barack Obama chiar la el acasă

by Genko Genko

Președintele Barack Obama a fost criticat, duminică, de către congresmenii americani, care au atras atenția că noua propunere a liderului SUA pentru înfrângerea Statului Islamic nu merge suficient de departe.

Comentariile democraților și republicanilor americani vin după ce Barack Obama a cerut, săptămâna trecută, Congresului să autorizeze continuarea războiului împotriva organizației teroriste pentru trei ani și fără o intervenție terestră de lungă durată.

Cele mai vocale critici îi aparțin senatorului Jack Reed, membru al Comitetului de Servicii Armate din Senat, scrie Fox News.

Acesta a susținut că prevederea care limitează intervenția militarilor americani la trei ani „nu este indicată”.

„Nu vrem să transmitem lumii semnalul că vom fi acolo doar pentru atâția ani. Din păcate, bătălia va dură mult timp. Cred că ar trebui să avem o rezoluție fără o perioadă specifică”, a declarat Reed pentru NBC.

De asemenea, din propunerea lui Barack Obama, lipsesc intervenția trupelor terestre pe termen lung și limitele geografice de identificare a teroriștilor.

La rândul sau, senatorul John Mccain a precizat că încă militează pentru sporirea prezenței armatei americane în anumite regiuni și l-a criticat pe Obama că a retras trupele SUA din zone fierbinți precum Irak și Afganistan.

Președintele american a cerut, miercurea trecută, Congresului să autorizeze continuarea războiului împotriva Statului Islamic, pentru trei ani și fără o intervenție terestră de lungă durată.

Documentul intitulat „autorizare a utilizării forței militare”, care este echivalent cu o declarație de război, dacă va fi aprobat de Congres, îi va permite lui Obama să continue luptă cu jihadiștii, având o bază juridică mai solidă.

CITIȚI ȘI...