Statul din Europa unde nu se plătesc impozite pe venit şi unde rata şomajului este 0%.

by Genko Genko

În contexul crizelor economice şi a taxelor excesive percepute de majoritatea guvernelor lumii, există în Europa un stat care are ca principiu fiscal absenţa totală a taxelor pe venit pentru persoane fizice.

Lipsa impozitelor se aplică pentru rezidenţii de toate naţionalităţile, în afară de francezii care s-au mutat în Principat după anul 1957, care sunt obligaţi să plătească conform reglementărilor franceze pentru taxele pe venit.

Mulţi milionari ai Europei au fost atraşi de paradisul fiscal din Principat şi şi-au mutat averile în „refugiul” din Monaco.

Monaco are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, de 153.177 de mii de dolari. Principatul are şi cea mai mică rată a şomajului din lume, de 0%, având peste 48.000 de muncitori care fac naveta din Franţa şi Italia în fiecare zi.

De asemenea, Monaco are cea mai mică rată a sărăciei şi cel mai mare număr de milionari şi miliardari pe cap de locuitor. În 2012, pentru al patrulea an consecutiv, Monaco a avut cea mai scumpă piaţă imobiliară, cu preţuri de peste 58.000 de dolari pe metrul pătrat.

Principala sursă de venit pentru Principat este turismul. Mulţi turişti sunt atraşi de cazinouri, punând în joc sume importante de bani.

CITIȚI ȘI...