Start Loteriei Vizelor 2019! De azi, timp de o lună, poți solicita un „Green Card”. Iată ce trebuie să faci

by Genko Genko

În pofida declarațiilor președintelui american, Donald Trump, privind o eventuală modificare a legislației în ceea ce ține de sistemul de migrație legală în Statele Unite ale Americii, atât timp cât nu s-a ajuns „de la vorbe la fapte”, Departamentul de Stat american a lansat azi Loteria Vizelor 2019. Și cetățenii Republicii Moldova pot depune on-line, fără nicio taxă, dosarul, începând cu ora 19:00. Înregistrarea electronică va fi posibilă până pe 7 noiembrie.

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite, Loteria Vizelor 2019, a început marți 3 octombrie 2017 la ora 19:00 (ora Republicii Moldova). Și de această dată, la fel ca și de alte dăți, Ambasada Statelor Unite ale Americii în țara noastră a avertizat că participarea este absolut gratuită. Astfel, diplomația americană a îndemnat cetățenii să depună actele personal, fără intermediari.

„Nu se percepe nicio taxă pentru a participa. Unica pagină oficială pentru înregistrare este www.dvlottery.state.gov”, a informat Ambasada SUA.

Pentru a participa la Loteria Vizelor 2019 este necesar de a accesa pagina web a Departamentului de Stat, www.dvlottery.state.gov, în cursul perioadei de înregistrare, pentru a îndeplini formularul de participare (E-DV) și informațiile complete pentru a trimite cererea de înregistrare.

Vedeți și: Donald Trump vrea anularea loteriei „Green Card”, graţie căruia milioane de oameni au parte de „visul american”

Poza atașată trebuie să fie una recentă, nu mai veche de jumătate de an, iar solicitantul nu trebuie să poarte ochelari. În cazul expedierii unei poze care a mai fost trimisă în cadrul programului, solicitanții vor fi descalificați. La fel urmează să se întâmple și în cazul depunerii de mai multe ori a formularului de participare.

Cetățenii din unele țări cum ar fi Bangladesh, Brazilia, Canada, China (continentală), Columbia, Republica Dominicană, El Salvador, Haiti, India, Jamaica, Mexic, Nigeria, Pakistan, Peru, Filipine, Coreea de Sud, Marea Britanie (cu excepția Irlandei de Nord) și teritoriile sale dependente și Vietnam nu vor putea depune pentru o viză, asta în condițiile în care „mai mult de 50.000 de nativi ai acestor țări au imigrat în Statele Unite în ultimii cinci ani”.

Rezultatele programului DV Lottery 2019 vor putea vedea rezultatele începând cu data de 1 mai 2018, utilizând numărul lor de confirmare, pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet (click aici) dacă cererea lor a fost selecționată.

În acest an urmează a fi selectați 50.000 de participanți.

Toate cerințele le găsiți aici.

CITIȚI ȘI...