Spiritul Prinţesei Diana, reînviat de Ducesa Kate: Ce a purtat soţia Prinţului William

by Genko Genko

Ducesa de Cambridge a făcut senzație, în cadrul unui eveniment regal recent, purtând o tiară din colecția reginei, care i-a aparținut prințesei Diana, informează Le Figaro.

La recepția diplomatică anuală organizată de Casa Regală britanică, ducesa de Cambridge a optat pentru o rochie roșie purtând semnătura creatoarei de modă Jenny Packham, însă un alt detaliu din ținuta sa a atras privirile tuturor. Kate a purtat tiara „Lover’s Knot”, decorată cu diamante și perle, bijuterie ce a reprezentat cadoul de nuntă oferit de Regină, în 1981, la căsătoria Dianei cu prințul Charles.

Tiara a fost realizată în 1914, la dorința reginei de la acea vreme, și a fost încrustată cu perle și diamante din vistieria Familiei Regale, notează News.com.au.

Diana, supranumită „Prințesa inimilor”, apare purtând această bijuterie în multe dintre fotografiile realizate la evenimentele oficiale la care aceasta a participat în calitate de soție a lui Charles. După divorțul de acesta, mama lui William și a lui Harry a fost nevoită să restituie tiara, care a rămas la Palatul Buckingham.

Recepția diplomatică din acest an nu a fost prima ocazie oficială la care Kate, în vârstă de 34 de ani, și-a accesorizat ținuta cu faimoasa bijuterie. Cea care a reușit să se impună și să iasă din umbra regretatei „Lady Di” a purtat tiara și la evenimentul similar, din urmă cu un an.

În plus, Kate poartă zi de zi inelul de logodnă al prințesei Diana, o bijuterie cu încărcătură emoțională deosebită pentru soțul ei, prințul William, care a fost foarte apropiat de mama sa, decedată în 1997, la Paris. Inelul încrustat cu un safir mare și diamante valorează peste 1 milion de lire, potrivit News.com.au.

Alături de William și Kate, duce și ducesă de Cambridge, la recepția din acest an de la Palatul Buckingham, la care au participat circa o mie de invitați, au fost prezenți regina Elisabeta a II-a și soțul său, prințul Philip, dar și Charles și Camilla, duce și ducesă de Cornwall, cei șase realizând împreună o fotografie istorică. Marele absent a fost prințul Harry.

CITIȚI ȘI...