Spania: Aproape 200 de imigranți au fost salvați pe mare în largul Andaluziei

by Genko Genko

Aproape 200 de imigranți din Maghreb și Africa Subsahariană care încercau să ajungă în Spania la bordul unor ambarcațiuni precare au fost salvați în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, au anunțat serviciile spaniole de salvare pe mare, relatează AFP.

„Un număr de 188 de persoane aflate în șapte ambarcațiuni au fost salvate de către serviciile maritime de salvare”, a declarat un purtător de cuvânt.

Potrivit Crucii Roșii spaniole, 103 algerieni, din care aproape jumătate erau minori, aflați în cinci ambarcațiuni, au fost salvați în largul portului Almeira (sudul Spaniei).

Ceilalți imigranți, 85 de subsaharieni, aflați în două ambarcațiuni, au fost salvați la o distanță de circa o sută de kilometri spre vest. Una dintre ambarcațiuni a fost interceptată în largul insulei andaluze Alboran, iar cealaltă în golful Al-Hoceima (nordul Marocului), potrivit serviciilor maritime de salvare. Dintre imigranți, patru persoane au fost spitalizate, inclusiv două femei însărcinate.

În 2014, autoritățile spaniole au salvat pe mare 3.500 de imigranți care navigau la bordul unor ambarcațiuni precare, înregistrându-se o creștere de 55 % în raport cu 2013.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM), 2.819 imigranți au ajuns în Spania pe mare în perioada 1 ianuarie-2 octombrie 2015, în Italia — 131.431 și în Grecia — 399.326.

CITIȚI ȘI...