(SONDAJ) Topul partidelor pentru care moldovenii nu ar vota niciodată; PD și PL, în fruntea clasamentului

by Genko Genko

Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL) sunt formațiunile politice cel mai puțin agreate de către cetățenii moldoveni, aflându-se în fruntea unui top al partidelor pentru care alegătorii nu ar vota niciodată, arata datele sondajul de opinii cu tematica „Calitatea vieţii – probleme sociale”, prezentat astăzi de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.

Astfel, întrebați care este partidul pentru care nu ar vota niciodată, 37,1% dintre respondenți au ales PD, iar 36,8% – PL.

Pentru Partidul Comuniștilor din Republica moldova nu și-ar da votul 22,4% din moldoveni, în timp ce pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu ar vota niciodată 20,2% din respondenți.

Nicio Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Popular European din Moldova nu se bucură de mai multă simpatie din partea cetățenilor. Câte 19% din moldoveni sunt siguri că nu și-ar da votul pentru aceste partide, iar Partidul Acțiune și Solidaritate nu ar primi voturile a circa 18% din moldoveni.

Ultimele poziții ale topului partidelor pentru care alegătorii nu ar vota niciodată sunt împărțite de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – aproape 17%, Partidul Nostru – aproape 17% și Partidu Ravnopravie – 16%.

Sondajul respectiv a fost efectuat pe un eșantion de 1 109 persoane cu vârsta de 18 ani și mai mult, în 13 regiuni geografice, care coincid cu unitățile administrativ teritoriale de până la revenirea la raioane.

CITIȚI ȘI...