(SONDAJ) PSRM ar obține peste 70% din voturi; 90% din găgăuzi își doresc relații mai bune cu Rusia

by Genko Genko

Aproape 90% din locuitorii Găgăuziei, unde la 22 martie va avea loc un scrutin pentru funcţia de başcan, pledează pentru relaţii mai strânse cu Rusia, iar PSRM este formațiunea politică cea mai agreată de alegători, potrivit unui sondaj realizat de Intellect Group la comanda ziarului Panorama.

Aproape 30% au nominalizat Turcia, ca entitate cu care Găgăuzia ar trebui să aibă relații mai strânse, în timp ce pentru Uniunea Europeană au pledat doar 5% din locuitori.

Partidul Socialiștilor este lider detașat în preferințele electoratului, având o pondere de peste 41%. PSRM este urmat de PCRM (7,9%), PDM (6,3%) și Partidul Regiunilor (1,3%). Aproape 38% din respondenți au declarat că nu au o opinie formată sau că nu se vor prezenta la următoarele alegeri parlamentare.

Din intenția de vot exprimată, PSRM ar acumula peste 70% din voturi, PCRM 13,7%, iar PD – 11%.

Totodată, candidatul independent la funcția de bașcan Irina Vlah, este preferată în fruntea autonomiei de către peste 57% din găgăuzi. Candidatul democrat Nicolai Dudoglo este văzut ca viitor bașcan de 23,3% din alegători, în timp ce Valeri Ianoglo ar acumula 8% din voturi.

Sondajul a fost realizat în perioada 26 februarie – 2 martie, pe un eșantion de 988 de persoane.

CITIȚI ȘI...