(SONDAJ) Leancă, cel mai apreciat politician; Plahotniuc, cel mai detestat

by Genko Genko

Iurie Leancă este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației, în timp ce oligarhul Vladimir Plahotniuc se află pe ultimul loc într-un astfel de top, arată datele unui sondaje realizat de către Centrul de Investigații Sociologice și Marketing, CBS-Axa.

Astfel, în Iurie Leancă au răspuns că au încredere 38% din participanții la sondaj. Fostul premier este urmat în top de către primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, care se bucură de 35% încredere.

Pe poziția a 3-a, cu 27% încredere, se situează liderul PSRM Igor Dodon. El este urmat de Renato Usatîi (23%) și Mihai Ghimpu (20%).

La celălalt capăt al topului, „lider” detașat este prim-vicepreședintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, în care nu au încredere 89% din respondenți. Plahotniuc este urmat la acest capitol chiar de finul său Andrian Candu. În președintele Parlamentului au răspuns că au încredere 8% din cetățeni.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1800 de persoane, în perioada 22 februarie – 4 martie și are o marjă de eroare de 3%.

CITIȚI ȘI...