(SONDAJ) Câți cetățeni au participat la protestul din 6 septembrie și ce părere au de revendicările protestatarilor

by Genko Genko

Peste 5% din populația Republicii Moldova a participat la protestul organizat la 6 septembrie de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr, iar peste 83% din cetățeni s-au declarat de acord cu organizarea manifestației, arată datele unui sondaj realizat de către Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-AXA.

Întrebați dacă au auzit de mitingul de protest din 6 septembrie 2015, aproape 97% din cetățeni au răspuns că „da”. Totodată, 5,1% din cei care au participat la sondaj susțin au participat la mitingul de protest. Aproape 39% din respondenți au declarat că sunt gata să participe la manifestații de protest, cel mai ridicat nivel din istorie.

Peste 83% din cetățeni au răspuns afirmativ atunci când au fost întrebați dacă sunt de acord organizarea manifestației de protest, iar aproape 95% consideră că mitingul trebuie să continue până la îndeplinirea revendicărilor de către guvernanți.

Totodată, cetățenii sunt de acord în proporție covârșitoare cu revendicările protestatarilor, începând cu solicitările privind pedepsirea vinovaților pentru furtul din sistemul bancar și organizarea de alegeri anticipate.

sdfva

Sondajul a fost realizat în perioada 10-18 septembrie, pe un eșantion de 1.108 persoane și are o marjă de eroare de 3%.

CITIȚI ȘI...