Sondaj: Aproape 70% dintre ruși cred că țara lor este amenințată militar

by Genko Genko

Cetățenii ruși consideră că o amenințare militară externă este din cea în ce mai reală pentru țara lor. 68% dintre ei fiind convinși de existența unui astfel de pericol, arată datele unui sondaj publicat vineri de Centrul rus pentru studierea opiniei publice VȚIOM.

Potrivit sociologilor VȚIOM, este cel mai mare procent înregistrat la acest capitol în ultimii 15 ani, anul trecut puțin peste 50% crezând într-o astfel de amenințare, transmite Agerpres.

În același timp, 40% dintre cei chestionați s-au pronunțat pentru creșterea efectivelor forțelor armatei ruse, de asemenea cel mai mare procent de când sunt efectuate astfel de sondaje.

Un maxim istoric a fost înregistrat și la întrebarea legată de capacitatea de luptă a armatei ruse, 49% considerând că aceasta este bună (față de 24% în 2014) și doar 6% au calificat-o ca fiind proastă.

Același sondaj mai arată că 47% dintre persoanele chestionate ar dori să-și vadă fiul, fratele sau soțul în rândurile armatei ruse, în timp ce un procent similar au respins o astfel de perspectivă pentru apropiații lor, conform sursei citate.

Sondajul a fost realizat în zilele de 14 și 15 februarie, pe un eșantion reprezentativ de 1.600 de persoane din 46 de regiuni ale Federației Ruse.

CITIȚI ȘI...