(DOC) Sondaj: 52% dintre cetățenii Republicii Moldova își doresc UNIREA cu România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

52% dintre cetățenii Republicii Moldova își doresc Unirea cu România, iar 63% dintre ei consideră că limba pe care o vorbesc este româna, se arată într-un Studiu privind identitatea națională în Republica Moldova, realizat de către Centrul Român de Studii și Strategii.

Astfel, întrebați ce părere au față de reunirea celor două state, 27% dintre respondenți s-au declarat categoric pentru, iar 25% mai degrabă pentru. 32% ar fi împotrivă, iar alți 15% nu au o părere formată.

La întrebarea ”care este limba pe care o vorbiți cel mai des”, 63% dintre moldoveni au răspuns că este româna și doar 26% – moldoveneasca.

Cetățenii dintre Prut și Nistru mai consideră și că ”România şi R. Moldova au aceleaşi tradiţii şi folclor”. 40% s-au declarat categoric de acord cu această afirmație, iar 34% – mai degrabă de acord.

Totodată, 63% dintre moldoveni consideră că R. Moldova și România sunt două state românești.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-15 februarie, pe un eșantion de 1155 de persoane provenind de pe tot teritoriul Republicii Moldova, cu excepția regiunii transnistrene și a autonomiei găgăuze.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...