Socor: Fără sprijinul lui Năstase, Maia Sandu nu ar fi obținut acest rezultat. A fost un cavaler

by Genko Genko

Rezultatul obținut de Maia Sandu în alegerile prezidențiale nu ar fi fost posibil fără susținerea lui Andrei Năstase, susține analistul politic Vladimir Socor.

El a spus că Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate trebuie să-și continue colaborarea și în viitor, în vederea alegerilor parlamentare.

„Fără sprijinul neprecupețit al lui Andrei Năstase Maia Sandu nu ar fi obținut 48%. Ar fi obținut mai puțin. Andrei Năstase s-a comportat ca un cavaler. Andrei Năstase a susținut-o pe Maia Sandu fără nicio șovăială”, a declarat Socor în cadrul unei emisiuni de la TV 7.

Analistul politic este de părere că desemnarea candidatului comun mai devreme ar fi dus la un rezultat mai bun, iar asta e un „fapt îmbucurător”, întrucât cele două partide au perspective de creștere.

„Campania electorală a Maiei Sandu şi Andrei Năstase nu a fost profesionistă. Ei nu au avut bani să angajeze persoane competente, a fost un amatorism. În pofida acestui fapt, totuşi Sandu a acumulat un scor bun şi s-a înţeles că oamenii sunt dornici de adevăr. Societatea aşteaptă politicieni de acest tip şi Sandu şi Năstase sunt anume astfel de politicieni. Şi Plahotniuc ar putea să le facă surprize şi să anunţe alegeri anticipate”, a mai spus analistul fundației „Jamestown”.

CITIȚI ȘI...