Simona Halep, învinsă la Wuhan de o jucătoare de pe locul 66 WTA

by Genko Genko

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă incredibil de britanica Johanna Konta, scor 6-3, 3-6, 7-5, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Wuhan (China), dotat cu premii totale de 2.212.250 dolari.

Halep, principala favorită a turneului, a condus cu 5-1 în setul decisiv, dar nu a reușit să încheie meciul, Konta revenind incredibil și câștigând după ce a luat șase ghemuri consecutiv.

Meciul de miercuri reprezintă al cincilea eșec major al Simonei în acest an, în fața unor sportive mult mai slab cotate. Cea mai dureroasă înfrângere a fost cea suferită în fața Janei Cepelova, la Wimbledon. Aflată în momentul respectiv doar pe locul 106 în clasamentul WTA, acum ajunsă chiar pe 144, jucătoarea din Slovacia a învins-o pe Halep în 3 seturi, scor 5-7, 6-4, 6-3.

Simona Halep a dezamăgit și în fața unor nume ca Denisa Allertova, Mirjana Lucic-Baroni și Kristina Mladenovic, deși pornea ca mare favorită în aceste întâlniri și toți specialiștii se așteptau la victorii facile din partea româncei.

CITIȚI ȘI...