Serena Williams s-a calificat în semifinale la US Open, după o victorie în faţa surorii sale

by Genko Genko

Serena Williams a mai trecut un obstacol în drumul său spre câştigarea tuturor celor patru turnee de Grand Slam în acelaşi an. Liderul mondial s-a calificat în semifinale la US Open, unde este neînvinsă din 2011, după ce a învins-o pe sora sa, Venus Williams.

Serena a obţinut a 16-a victorie în 27 de dueluri cu Venus, împunându-se în trei seturi, scor 6-2, 1-6, 6-3, după o oră şi 38 de minute de joc.

Astfel, americanca de 33 de ani este la doar două meciuri distanţă de a deveni prima jucătoarea după Steffi Graff, în 1988, care câştigă toate cele patru turnee de Grand Sşam în acelaşi an calendaristic.

„Nu este plăcut să pierzi, dar sunt bucuroasă să văd că Serena are oportunitatea de a câştiga toate cele patru turnee majore”, a spus Venus Williams, la finalul meciului.

„Este cea mai puternică jucătoare pe care am întâlnit-o în viaţa mea, dar şi cea mai bună persoană. A fost minunat să o văd jucând atât de bine în această seară”, a răspuns Serena, care nu a mai pierdut într-un Grand Slam de la ediţia de anul trecut a turneului de la Wimbledon, când a fost învinsă de Alize Cornet.

În semifinalele de la New York, Serena Williams va juca împotriva Robertei Vinci. Italianca de pe locul 43 WTA a trecut tot în trei seturi, scor 6-3, 5-7, 6-4, de Kristina Mladenovic, din Franţa.

Pentru Vinci, calificarea în semifinale este cea mai bună performanţă a carierei într-un turneu de Grand Slam, iar jucătoarea de 32 de ani e a treia reprezentantă a Italiei care atinge această fază la US Open, după Sara Errani, în 2012, şi Flavia Pennetta, în 2013.

CITIȚI ȘI...