Serena Williams, învinsă de Vinci, ratează Marele Șlem

by Genko Genko

Italianca Roberta Vinci a produs o mare surpriză și s-a calificat în finala turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, vineri, după ce a învins-o în semifinale pe americanca Serena Williams, principala favorită, cu 2-6, 6-4, 6-4, la arenele de la Flushing Meadows din New York, după exact două ore de joc.

Finala va fi una sută la sută italiană, Vinci (32 ani) urmând să o înfrunte pe compatrioata sa Flavia Pennetta (33 ani), cap de serie numărul 26, care a făcut și ea o surpriză în prima semifinală, prin victoria categorică în fața româncei Simona Halep (23 ani), a doua favorită, cu 6-1, 6-3.

Pentru ambele „azzurre” este prima finală de Mare Șlem din carieră la simplu.

Williams (33 ani), numărul unu mondial și deținătoarea titlului la Flushing Meadows a ratat șansa de a realiza anul acesta Marele Șlem, având în vedere că a câștigat primele trei turnee de Grand Slam, Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Ultima oară Marele Șlem a fost reușit de Steffi Graf în 1988.

Vinci a obținut prima sa victorie în fașa Serenei în cinci confruntări. Totodată, a pus capăt unei serii de 33 de victorii consecutive reușite de Serena la turneele de Mare Șlem.

Serena a dominat primul set, dar apoi a început să greșească tot mai mult, Vinci a prins curaj, a jucat variat, calm, iar Williams, marcată de presiunea obiectivului, nu a reușit să găsească soluții.

Williams a reușit 16 ași și 50 de „winners”, dar a comis și 40 de erori neforțate. De partea cealaltă, Vinci a avut doar 19 lovituri direct câștigătoare, dar și mai puține greșeli neforțate, 20.

CITIȚI ȘI...