Şeful Pieţei Centrale din Chișinău şi alte patru persoane vor ajunge în faţa procurorilor anticorupţie

by Genko Genko

Şeful Pieţei Centrale, alături de alte patru persoane din conducere, în birourile cărora au fost găsite mai multe documente, acte contabile, înscrisuri de ciornă, dar şi ştampile ale unor agenţi economici, vor fi citate pentru audieri în dosarul CNA.

Totodată, vor fi audiaţi selectiv agenţi economici care desfăşoară activităţi de comerţ în Piaţa Centrală.

Aceştia vor veni în faţa procurorilor anticorupţie pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu prin perceperea de taxe ilegale de la comercianţi.

Amintim că CNA și şi procurorii au desfăşurat mai multe acţiuni de urmărire penală la ÎM Piaţa Centrală din Capitală în cadrul unui dosar de corupţie.

Potrivit datelor preliminare, de la comercianţi se percepeau plăţi neoficiale fără a fi reflectate în evidenţa contabilă. Din spusele unor comercianţi, taxele variau în funcţie de locul de amplasarea gheretei sau mesei, precum şi de volumul mărfurilor vândute.

Astfel, de la un vânzător de citrice s-ar fi perceput lunar, în afara plăţii de arendă, câte 200-300 de euro pentru un loc de comerţ. Procurorii estimează o sumă lunară de 4 000 000 de lei percepută ilegal.

CNA şi Procuratura Anticorupţie fac un apel către persoanele care au fost obligate să achite plăţi ilegale pentru un loc în Piaţa Centrală să ofere informaţii la numerele de telefon ale Unităţii de Gardă a CNA 257 202 sau la telefonul de încredere 257 257.

CITIȚI ȘI...