Șeful Fiat promite mașini autonome în maximum 5 ani

by Genko Genko

La scurt timp după semnarea unui parteneriat cu Google, Sergio Marchionne, șeful Grupului Fiat-Chrysler, se arată încrezător în viitorul mașinilor autonome.

La numai câteva zile după ce Fiat a anunțat noul său parteneriat cu Google, Sergio Marchionne, artizanul și conducătorul Grupului FCA, iese la rampă cu declarații încrezătoare despre viitorul mașinilor autonome. Șeful italienilor susține că mașinile care se conduc singure vor fi pe străzile din toată lumea în maxim cinci ani și nu în câteva decenii, așa cum anticipează alții.

Marchionne se bazează și pe avansul tehnologic la care a ajuns Google, unul dintre promotorii noțiunii de mașină autonomă. Google va pune în aplicare toate cunoștințele sale în domeniu pe 100 de exemplare Chrysler Pacifica, puse la dispoziție de FCA. În plus, inginerii Google și FCA vor lucra împreună la tehnologiile autonome.

„De fiecare dată, testele au fost din ce în ce mai bune. Nu este ceva de neatins. Oamenii vorbesc despre mașini care se conduc singure de 20 de ani. Sunt de părere că le vom avea în viețile noastre în maxim cinci ani,” a declarat Marchionne.

Șeful FCA știe că rivalii de la General Motors și compania Lyft, specializată în programele de transport ride-sharing, plănuiesc introducerea unor mașini de test la începutul anului viitor. Prin urmare, Marchionne plănuiește să le răspundă în timp util cu ajutorul Google.

CITIȚI ȘI...