Secretele pe care trebuie să le cunoşti atunci când mergi la coafor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Atunci când o femeie vrea să-şi împrospăteze imaginea merge la coafor şi totul se schimbă rapid. Schimbarea culorii părului este metoda cea mai des utilizată atunci când o femeie vrea să arate altfel, să îşi schimbe imaginea.

În momentul în care mergeţi la stilist, de cele mai multe ori, dar şi cei mai mulţi dintre voi, vă lăsaţi pe mână acestuia, fără a încerca să cunoaşteţi unele lucruri elementare, dar şi foarte importante pentru corp, păr, igienă etc.

Stilistul vă transformă la salonul de coafură părul din şters să arate fenomenal, nu îi vei pune la îndoială deciziile şi sfaturile indiferent de ce crezi tu că ar fi bine. Pentru că el/ea este specialistul, orice sfat pare bun din start. Dar, dacă sfaturile sunt într-adevăr bune însă el/ea omite să îţi spună alte lucruri esenţiale? Potrivit experţilor, sunt cel puţin 5 astfel de lucruri pe care stiliştii uită sa ţi le dea, sau evită intenţionat să o facă. Care sunt ele?

1. Produsele nu sunt mai bune dacă sunt mai scumpe

Adevărul este că, produsele considerate mai scumpe sunt create folosind aproximativ aceleaşi ingrediente, ambalate însă sub branduri diferite. De multe ori însă acestea nu îţi vor proteja părul la fel de bine precum o poate face un produs mai accesibil pe care îl vei găsi la orice drogherie din cartier.

2. Nu trebuie să îţi vopseşti şuviţele de fiecare dată când mergi la coafor

Realitatea este că parul nu are nevoie de şuviţe vopsite de fiecare dată când îi dăm culoare. Pentru a-i oferi o strălucire permanentă şi sănătatea de care are nevoie, retuşează doar porţiunile crescute în apropierea rădăcinilor. Vei economisi astfel atât timp cât şi bani dar, vei prelungi şi viaţa părului, care îşi va păstra în timp naturaleţea. În plus, acesta va arăta mereu proaspăt chiar dacă l-ai vopsit în urmă cu câteva luni.

3. Nu ai nevoie de tratament de condiţionare de fiecare dată când mergi la salon

Tratamentele de condiţionare nu sunt ceva rău, mai ales atunci când se pune problema unui păr deteriorat peste măsură. Partea proastă este că aceste tratamente sunt scumpe şi îţi vor goli efectiv portmoneul la ieşirea din salonul de coafură. Cere-i în schimb stilistului să îţi ofere un tratament alternativ constituit din soluţii de umidificare complimentare cu şamponul folosit, urmate de sesiuni de câteva minute la uscător.

4. Părul nu va creşte mai repede dacă îl tai la vârfuri sistematic

Nu va creşte mai repede retezând vârfurile roase dar va arăta mai bine. Cu cât le laşi mai mult, firele de păr se vor despica înspre rădăcini ajungând în timp să se distrugă complet, fiind necesar un tuns scurt pentru revigorare. Dacă îţi doreşti un păr lung şi sănătos, cere-i coafezei să îţi reteze doar puţin din vârful pletelor, încercând să păstreze cât mai mult din lungimea iniţială.

5. Nu spăla cu şampon zilnic părul creţ sau ondulat natural

Spălările zilnice cu şampon sunt necesare doar în cazul părului întins. Cel natural ondulat are tendinţa de a fi mai uscat, de aceea trebuie spălat puţin mai rar pentru a nu-l distruge şi păstra prospeţimea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...