Secetă în toată ţara: Zonele în care temperaturile vor depăşi 35 de grade

by Genko Genko

Codul galben de caniculă rămâne și astăzi în vigoare, iar temperaturile de până la 33 de grade Celsius se menţin până vineri. Codul galben de secetă a fost însă prelungit până pe 4 septembrie, în condițiile în care temperaturile sunt caniculare, iar ploile întârzie să vină.

Marţi vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime ce vor atinge pe arii extinse 35 – 37 de grade.

Miercuri, vremea va fi în continuare caniculară în majoritatea regiunilor ţării şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35 – 36 de grade.

Până vineri, în centrul și sudul țării temperaturile vor depăşi 35 de grade, iar de sâmbătă vremea se răcește cu până la 10 grade Celsius.

Codul galben de secetă fost extins până pe 4 septembrie. Potrivit meteorologilor, în legatură cu lipsa precipitațiilor și a gradului înalt de evapotranspirație, în râurile și lacurile din Republica Moldova se atestă secetă hidrologică.

„Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă”, se arată într-un comunicat al Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Prognoza meteo detaliată poate fi găsită aici.

CITIȚI ȘI...